Ένα σημαντικός διεθνής αθλητικός θεσμός που διανύει την τρίτη του χρονιά στο Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και οι άνθρωποι του ΑΟ Βάρης Δρομέας παρουσίασαν στους εκπροσώπους του Τύπου την Τρίτη 7 Ιουλίου τα βασικά χαρακτηριστικά της διοργάνωσης.

Τα Δρόμεια 2020 διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης “Κωνσταντίνος Μπαγλατζής” την Τετάρτη 15 Ιουλίου. Συμμετείχαν όλοι οι Έλληνες πρωταθλητές των μεγάλων ταχυτήτων, καθώς και αθλητές από 10 χώρες του εξωτερικού.

Τα αθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν άνδρες και γυναίκες είναι τα 100 μ. τα 110 μ. με εμπόδια, τα 400 μ. και τα 400 μ. με εμπόδια. Λόγω της υγειονομικής κρίσης ήταν αδύνατο να διοργανωθούν σκυταλοδρομίες.

“Η αθλητική δραστηριότητα δεν σταματά, μπορεί να λειτουργήσει ως ατμομηχανή για την επανεκκίνηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και της χώρας γενικότερα”

τόνισε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος που σημείωσε τη μεγάλη σημασία που έχουν οι διεθνείς διοργανώσεις για την εξωστρέφεια του Δήμου αλλά και την προσέλκυση νέων ανθρώπων στον κλασικό αθλητισμό.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου και επικεφαλής του Δρομέα Χάρης Παπαδιάς παρουσίασε τους κορυφαίους αθλητές από Ελλάδα και Κύπρο που έδωσαν  το “παρών” στη Βάρη. Η επίσης πρωταθλήτρια και ψυχή του συλλόγου, Αριάδνη Δάδα, μίλησε για τους μεγάλους υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Υπήρχε η δυνατότητα παρακολούθησης των αγώνων από περιορισμένο αριθμό θεατών, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά από τη διαδικτυακή τηλεόραση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.