Ο διεθνής αγώνας με την επωνυμία «DROMIA 2019 sprint and relays meeting» διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 20 Ιουλίου 2019 στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» από τον Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου (ΟΑΠΠΑ) και τον Α.Ο. Βάρης «Δρομέας» υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο πρότυπος αυτός θεματικός αγώνας διασφάλισε πολύ υψηλό επίπεδο καθώς συμμετείχαν σ’ αυτόν μόνο πρωταθλητές και διακεκριμένοι αθλητές με εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Κώστας Δουβαλίδης, Κωνσταντίνος Ζήκος, Ιωάννης Νυφαντόπουλος, Παναγιώτης Τριβυζάς, Χατζηθεοδωρής Ιωάννης Μαρία Μπελιμπασάκη, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Ραφαέλα Σπανουδάκη, Μαρία Γάτου, Ραμόνα Παπαιωάνου, Αρτυματά Ελένη, και διακεκριμένοι παγκοσμίως αθλητές από το Ισραήλ, την Ισπανία, την Ρουμανία και τη Βουλγαρία, την Λευκορωσία, την Ουγγαρία, την Ουκρανία και την Αλβανία.

Διεξήχθησαν αγωνίσματα ταχύτητας – σπριντ και σκυταλοδρομίες. Στο αγώνισμα της σκυτάλης συμμετείχαν οι Ελληνικές Εθνικές ομάδες Ανδρών, Γυναικών, Παίδων και Κορασίδων απέναντι στις εθνικές ομάδες της Ουκρανίας, Ρουμανίας, Λευκορωσίας, Ουγγαρίας και Κύπρου. Η επίδοση κάθε ομάδας επίσημα θα αποτελέσει όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται το Σεπτέμβριο στην Ντόχα.

Ο αγώνας αποτελεί εθνικό μίτινγκ επιπέδου 4 και συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο ευρωπαϊκό ημερολόγιο και φυσικά στο ημερολόγιο του ΣΕΓΑΣ. Ο αγώνας είχε ζωντανή τηλεοπτική διαδικτυακή κάλυψη, ενώ παράλληλα τα αποτελέσματα δίνονταν ζωντανά στην Κυπριακή τηλεόραση και στα δικτυακά μέσα όλων των συμμετεχόντων χωρών.