Βάρη, 27/4/2023

Δρόμεια 2023: Με τη συμμετοχή του «χρυσού» Παραολυμπιονίκη Νάσου Γκαβέλα

Το διεθνές μίτινγκ δρόμων ταχύτητας «Δρόμεια» αυτή τη χρονιά πρωτοπορεί και στο πρόγραμμά του θα εντάξει μία κούρσα για Άτομα με Αναπηρίες. Σε αυτή την κούρσα θα πάρει μέρος και ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης των 100 μ. Νάσος Γκαβέλας,  οποίος θα προσπαθήσει να πετύχει μία εντυπωσιακή επίδοση. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου, στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής» με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών από όλη την Ευρώπη.

Για πρώτη φορά σε ένα ελληνικό διεθνές μίτινγκ θα διεξαχθεί μία κούρσα για ΑμεΑ, τα αποτελέσματα της οποίας θα μετρήσουν σε διεθνές επίπεδο. Τα «Δρόμεια» έχουν ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες και της IPC Athletics και, μέσα από τη διοργάνωση, θα σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι για όλους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε ένα διεθνές μίτινγκ στην Ελλάδα, με θεατές τους αγαπημένους μου ανθρώπους. Θα δείξουμε σε όλους ότι η Ελλάδα μπορεί να διοργανώσει καλούς αγώνες και ότι ο αθλητισμός ενώνει. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Τεχνικό Διευθυντή Αγώνων και παγκόσμιο πρωταθλητή Χάρη Παπαδιά για τη διοργάνωση και να τον ευχαριστήσω που συμπεριέλαβε σε αυτή μία κούρσα ΑμεΑ», δήλωσε ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης Νάσος Γκαβέλας.

Το «χρυσό παιδί» των σπριντ θα πάρει μέρος στα 100 μ. και, όπως είπε ο προπονητής του Νέστορας Κολοβός, βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και θα επιδιώξει μία σπουδαία επίδοση. «Το «Δρόμεια» εξελίσσονται σε έναν από τους καλύτερους αγώνες της Ευρώπης. Είναι πολύ ωραίο που οι διοργανωτές εντάσσουν σε αυτά μία κούρσα για ΑμεΑ. Ο Νάσος βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας, είναι σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσει να πετύχει ένα ρεκόρ», υπογράμμισε ο προπονητής του Παραολυμπιονίκη.

Το πρόγραμμα του διεθνούς μίτινγκ δρόμων ταχύτητας «Δρόμεια» περιλαμβάνει ατομικά αγωνίσματα και σκυταλοδρομίες και, μέχρι τώρα, έχουν δηλώσει συμμετοχή εθνικές ομάδες από δέκα χώρες. Το διεθνές μίτινγκ «Δρόμεια» θα διεξαχθεί με την υποστήριξη των Καλλίστη, Admiral, Χήτος ΑΕΒΕΕ, Saint Laurence, Εθνική Ασφαλιστική και Αιγέας ΑΜΚΕ.

Το μίτινγκ αποτελεί συνδιοργάνωση του ΑΟ Βάρης «Δρομέας» και του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Η διοργάνωση εντάσσεται στη διεθνή σειρά μίτινγκ στίβου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Continental Tour» και οι συμμετέχοντες θα διεκδικήσουν όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και βαθμούς για το world athletics ranking system.